Hoe een Google- of Gmail-account te verwijderen

 Deze wikiHow leert je hoe je je Google-account en gegevens permanent kunt verwijderen. Als u uw volledige Google-account verwijdert, worden uw Gmail-berichten, de inhoud van uw Drive en de toegang tot apps en inhoud die u via Google Play heeft gedownload, verwijderd. Als je niet je hele account wilt verwijderen, kun je ervoor kiezen om alleen Gmail te verwijderen.

Navigeer naar in een webbrowser. U moet een webbrowser op een computer gebruiken om uw Google-account te verwijderen.

  • Als u nog niet bent aangemeld, klikt u op uw opgeslagen Google-e-mailadres en voert u uw wachtwoord in en klikt u op Volgende om u aan te melden. Als u uw e-mailadres niet op het scherm ziet staan, klikt u op Gebruik een ander account en logt u in met het e-mailadres en wachtwoord gekoppeld aan uw account.
  • Als uw Google/Gmail-account aan u is verstrekt door uw werk of school (Gsuite), moet u contact opnemen met uw beheerder om uw account te verwijderen.
  • Als je je Gmail account/adres wilt verwijderen zonder al je andere Google-gegevens (zoals je foto's, agenda en aankopen in de Play Store) te verwijderen, zie dan dat het mogelijk is om alleen Gmail te verwijderen.
  • Als je een account verwijdert dat je gebruikt op een Android- of Chromebook, raak je je contacten, gedownloade apps en toegang tot content die je via Google Play hebt gekocht, kwijt.[1

2. Klik op Uw gegevens en personalisatie beheren. Dit staat bovenaan de linkerkolom in het vak 'Privacy en personalisatie'.

3. Scroll naar beneden en klik op Een service of uw account verwijderen. Dit staat onder de kop 'Download, verwijder of maak een plan voor uw gegevens' onder aan de pagina.

4. Klik op Uw account verwijderen. Dit staat onder het vak 'Uw Google-account verwijderen' in de rechterbovenhoek van de pagina.

5. Bevestig uw wachtwoord en klik op Volgende. U moet uw wachtwoord bevestigen voordat u uw account kunt verwijderen.

6. Klik op uw gegevens downloaden om een ​​back-up van uw gegevens te maken. Dit staat bovenaan de pagina in het gedeelte 'Lees dit aandachtig door'. Hierdoor wordt een nieuw browsertabblad geopend met een lijst met gegevens die worden verwijderd als u doorgaat.

  • Als u van niets een back-up wilt maken, sluit u het nieuwe browsertabblad en slaat u de volgende twee stappen over.

7. Selecteer gegevens waarvan u een back-up wilt maken en klik op Volgende stap. Gebruik selectievakjes om verschillende soorten gegevens uit uw back-uparchief op te nemen (of te verwijderen). Klik op de selectievakjes rechts van een gegevensitem om het uit het back-uparchief te verwijderen.

8. Kies uw back-upinstellingen en klik op ARCHIEF MAKEN. Dit is de blauwe knop onderaan het scherm. De back-up wordt opgeslagen als een .zip-bestand dat u naar uw computer kunt downloaden of kunt opslaan in een OneDrive-, DropBox- of Box-account. Nadat u een back-up van de gegevens heeft gemaakt, sluit u dit browsertabblad om terug te keren naar het tabblad 'Uw Google-account verwijderen'.

  • Als u de back-up naar uw computer wilt downloaden via een e-maillink, selecteert u Downloadlink verzenden via e-mail in het menu "Leveringsmethode". Zorg ervoor dat u de schakelaar "Archiefgrootte (max)" instelt op 2 GB, omdat de meeste e-mailproviders de grootte van bijlagen beperken. Als uw back-up groter is dan 2 GB, wordt deze opgesplitst in meerdere zip-bestanden.

9. Klik op het tabblad 'Uw Google-account verwijderen'. Nadat u een back-up van uw Google-account heeft gemaakt, klikt u terug naar het tabblad met de pagina waarop u bevestigt dat u uw account wilt verwijderen.

10. de twee selectievakjes. Ze staan ​​onderaan de pagina 'Uw Google-account verwijderen'. Als u deze vakjes aanvinkt, bevestigt u dat u begrijpt dat u verantwoordelijk bent voor openstaande kosten en dat u begrijpt dat de verwijdering definitief is.

11. Klik op Account verwijderen. Dit is de blauwe knop onderaan het scherm. Hiermee wordt uw account verwijderd en worden uw gegevens verwijderd van de servers van Google. U wordt uitgelogd en keert terug naar het inlogscherm van Google.

12. Herstel een verwijderd account (optioneel). Als je van gedachten bent veranderd of per ongeluk het verkeerde account hebt verwijderd, heb je 20 dagen de tijd om je account te herstellen. Gebruik de volgende stappen om uw Google-account te herstellen.

U kunt het ondersteuningsnummer van Bellen Gmail Belgie als u meer wilt weten over deze toepassing. 



Popular posts from this blog

Hoe Gmail-verificatie inschakelen?

Hoe Gmail-zoekgeschiedenis te verwijderen?

Hoe u uw Gmail-inboxtype kunt wijzigen?